Actueel

Mei 2021 – Volg ons op sociale media

IncompanyDutch maakt onderdeel uit van IncompanyLanguages.

Volg IncompanyLanguages op Twitter (@ICL_foryou) en op Linkedin voor al het actuele nieuws omtrent onze activiteiten en taaltrainingen.

Hartelijk dank en graag tot spoedig!

April 2020 – Taalhulp bij laaggeletterdheid

Signaleert u bij een van uw werknemers moeite met het begrijpen van de rondmail of nieuwsbrief? Merkt u dat uw medewerker het lastig vindt een werkformulier in te vullen?

Als u bij (een van) uw medewerkers laaggeletterdheid vermoedt, is het belangrijk dit bespreekbaar te maken. Vaak gaat achter laaggeletterdheid veel onzekerheid schuil en niet zelden gaat het ook gepaard met gebrekkige digitale vaardigheden.

In de huidige tijden waarin een groot beroep wordt gedaan op het kunnen regelen van werkgerelateerde activiteiten online, komen tekortkomingen in digitale vaardigheden sneller aan het licht. Signaleert u dit en gaat dit gepaard met moeite met lezen en schrijven? Is uw medewerker wel heel waardevol voor uw bedrijf? Investering in taalontwikkeling blijkt in de meeste gevallen zeer de moeite waard.

IncompanyDutch & Co geeft taalhulp op elk niveau. Uw medewerker kan bij ons alles waar hij/zij tegenaan loopt in alle rust bespreken. Wij bieden een veilige, prettige leeromgeving waarin uw medewerker gekoppeld wordt aan een persoonlijke trainer die samen met hem/haar werkt aan het vergroten van de taalvaardigheden. Uw medewerker bepaalt het tempo. De (bedrijfs-)doelen en voortgang van de medewerker zijn leidend gedurende de training.

De meeste trainingen vinden op dit moment plaats via wekelijkse online sessies in combinatie met schriftelijke taalondersteuning tussen de sessies door. Live trainingen zijn bij ons nog steeds mogelijk in alle situaties waarin de trainingsruimte in uw bedrijf ruim genoeg is om voor iedereen de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Uiteraard geldt als voorwaarde voor deelname aan live sessies dat alle deelnemers fit en gezond zijn.

Mocht u de voorkeur geven aan online training, maar heeft u hulp nodig bij het installeren van programma’s en heeft u behoefte aan uitleg over het gebruik van uw computer tijdens online sessies? Uw trainer plant met u een afspraak in om kennis te maken en helpt u bij het opzetten van uw training. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is ook in ons belang dat u zoveel mogelijk uit uw training haalt.

Maart 2020 – Coronamaatregelen

De coronacrisis raakt ons allemaal.
Wij als taalinstituut volgen alle aanwijzigngen op en nemen extra voorzichtigheid in acht omtrent het houden van gepaste afstand, en naast het geen handen meer schudden, waar wij voorzichtigheidshalve al mee gestopt waren, letten we er ook op dat iedereen enkel nog zijn eigen schrijfgerei gebruikt tijdens taalsessies. Er worden dus geen pennen of potloden meer gewisseld.

Aangezien wij veel individuele trajecten verzorgen en er verder bij onze taallessen meestal sprake is van kleine groepjes, gaan al onze lessen door in elke situatie waarin de bedrijfsruimte ruim genoeg is om voldoende afstand per deelnemer te waarborgen en zowel trainer als cursist(en) zich fit voelen en gezond zijn.

Desalniettemin hebben wij de roep om online trainingssessies zien groeien. Wij zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben nu een methode ontwikkeld voor taalonderwijs en -ondersteuning op afstand.

Informatie over training op afstand
Het online taalplan bestaat uit videobelsessies van anderhalf uur in combinatie met schermdeling op de computer, waarbij zowel trainer als cursist in dezelfde bestanden kunnen werken en hierin vele oefeningen en opdrachten kunnen maken. Ook hebben cursisten bij deze opzet toegang tot de pc van de trainer waarbij naast het gezamenlijk werken in bestanden, ook werk en oefeningen gedaan kunnen worden op de vele taalprogramma’s op de pc van de trainer.
Naast de wekelijkse videobelsessie(s) wordt veel tijd besteed aan e-mailverkeer en het nakijken en terugsturen van gemaakte opdrachten.

We werken bij deze opzet nog steeds met onze taalboeken; de cursisten krijgen deze nu thuisgestuurd.

Zeker de videobelsessie met schermdeling is intensief, waarbij er van de cursist veel typewerk op de computer wordt verwacht, wat direct in goede banen wordt geleid en wordt gecorrigeerd door de trainer. Deze opzet stimuleert om veel zelf te ‘produceren’. Aan het eind van de sessie houdt de cursist het bestand, welke alle aantekeningen van die sessie bevat.

Een combinatie van face-to-face sessies en online sessies is ook mogelijk!

Voor meer informatie over online trainingstrajecten, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen via info@incompanydutch.nl of telefonisch op +31 (0)6 8354 6621.

Wij kijken ernaar uit al uw vragen te beantwoorden!

Translate »