Actueel

Coronamaatregelen

De coronacrisis raakt ons allemaal.
Wij als taalinstituut volgen alle aanwijzigngen op en nemen extra voorzichtigheid in acht omtrent het houden van gepaste afstand, en naast het geen handen meer schudden, wat wij uiteraard al niet meer deden, letten we er ook op dat iedereen enkel nog zijn eigen schrijfgerei gebruikt tijdens taalsessies. Er worden dus geen pennen of potloden meer gewisseld.

Aangezien wij veel individuele trajecten verzorgen en er verder bij onze taallessen meestal sprake is van kleine groepjes, gaan al onze lessen door in elke situatie waarin zowel trainer als cursist(en) zich fit voelen en gezond zijn.

Desalniettemin hebben wij de roep om online trainingssessies zien groeien. Wij zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben nu een methode ontwikkeld voor taalonderwijs en -ondersteuning op afstand.

Informatie over training op afstand
Het online taalplan bestaat uit telefoonsessies van een uur in combinatie met schermdeling op de computer, waarbij zowel trainer als cursist in dezelfde bestanden kunnen werken en hierin diverse oefeningen en opdrachten kunnen maken. Ook hebben cursisten bij deze opzet toegang tot de pc van de trainer waarbij naast het gezamenlijk werken in bestanden, ook werk en oefeningen gedaan kunnen worden op de vele taalprogramma’s op de pc van de trainer.
Naast de wekelijkse telefoonsessie(s) wordt veel tijd besteed aan e-mailverkeer en het nakijken en terugsturen van gemaakte opdrachten.

We werken bij deze opzet nog steeds met een boek (de cursist krijgt deze thuisgestuurd), echter zal het boek een iets minder prominente rol innemen; de cursist mag hier zelfstandig thuis in werken (antwoorden zijn of worden (bij)geleverd) en in de sessies worden telkens de belangrijkste punten besproken en de belangrijkste oefeningen samen gedaan, aangevuld met andere opdrachten.

Zeker het telefonische uur met schermdeling is intensief, waarbij er van de cursist veel typewerk op de computer wordt verwacht, wat direct in goede banen wordt geleid en wordt gecorrigeerd door de trainer. Deze opzet stimuleert om veel zelf te ‘produceren’. Aan het eind van de sessie houdt de cursist het bestand, welke alle aantekeningen van die sessie bevat.

Een combinatie van face-to-face sessies en online sessies is ook mogelijk!

Voor meer informatie over online trainingstrajecten, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen via info@incompanydutch.nl of telefonisch op +31 (0)6 8354 6621.

Wij kijken ernaar uit al uw vragen te beantwoorden!

Translate »